Etusivu > Piano- ja flyygelimerkkejä


Etusivu
Tilaa viritys
Pianonkorjaus
Ota yhteyttä

Pianonkorjaus
Pianon hoitoPiano ja sääPiano- ja flyygelimerkkejä

Yhteystiedot

Piano- ja flyygelimerkkejä - Pianonvirittajat.net

Olemme koonneet tälle sivulle kuvakirjaston flyygeli- ja pianomerkeistä ja malleista, joita meille tulee vastaan asiakaskäynneillä Suomessa. Monista soitinmerkeistä esitellään myös kappale niiden historiaa ja mallikohtaisia tietoja. Kehitämme sivun sisältöä jatkuvasti.

Viritämme kaikkia piano- ja flyygelimerkkejä, muun muassa:
Monista listan piano- ja flyygelimerkeistä löydät kuvauksen alta ja monipuolistamme kuvausvalikoimaa usein.

Pianot A - G Pianot H - R Pianot S - Z - Ö

Samick-pianot ja flyygelit
Samick-piano
Samick on Suomessa yksi yleimmistä merkeistä johtuen merkin aiemmasta aktiivisesta maahantuonnista. Valmistajan tarina muistuttaa hyvin paljon saksalaisten laatumerkkien aloitusta: Korean sodan repimässä rutiköyhässä maassa Hyo Ick Lee aloitti vanhassa myymälärakennuksessa pianoiden kokoamisen 1958. Aluksi koko myynti oli muutaman pianon verran viikossa (melkoinen alkutahti tuokin). Kysyntä kuitenkin kasvoi aloituksesta tasaisesti. Pääfokus oli vahvan myynnin lisäksi soittimien korkeassa laadussa. Vienti Etelä-Korean ulkopuolelle aloitettiin jo 1964, ja tästä alkoi myös Samickin valtava menestystarina kysynnän räjähtäessä käsiin. Toiminta laajeni niin nopeasti, että 1970-luvun alkuvuosina jo 3000 työntekijää valmisti pianoja Samickin tehtaissa. Markkinointihakuisuus oli tuolloinkin yksi Samickin vahvuuksia: 1978 avattiin markkinointitoimisto Los Angelesiin Kaliforniaan ja 1980 Düsseldorfiin Saksaan. 1982 Samick teki myös suuren investoinnin Tennesseehen perustaen sinne Samick Music Corporationin edistämään tuotteidensa menekkiä.

Vuonna 1990 Hyo Ick Lee menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen ja yritys jäi tuuliajolle. Lisää haasteita seurasi Aasian vuoden 1996 valuuttakriisistä, joka kasvatti yrityksen velkoja 300 miljoonaan dollariin. 1998 yritys lopulta hakeutui konkurssiin. Konkurssin jälkeen Samick kuitenkin aloitti uudelleen ja on onnistunut luomaan monia hyödyllisiä yhteyksiä alan muihin valmistajiin. Samick myös omistaa Steinway Musical Instrumentsista yli 30%.

  Tilaa viritys Samick-pianolle!

J. Schiller -piano
J. Schiller -piano

Gustav Johann Schiller syntyi vuonna 1860 huonekalupuusepän kahdensanhenkiseen perheeseen. Jo varhain hän osoitti taitavuutensa huonekalujen rakentamisessa. Musiikista muodostui nuorelle Gustaville tärkeä harrastus ja intohimo. Hänen isänsä näki musiikin merkityksen 19-vuotiaalle pojalleen ja järjesti Gustaville kiertomatkoja Saksan musiikkipajoihin. Lopulta Schiller päätyi pianovalmistaja Breitkopf ja Hartelille Leipzigiin. 26-vuotiaana Gustav Schiller muutti takaisin Berliiniin ja rakensi kaksi ensimmäistä omaa instrumenttiaan. Nämä olivat pöytäpianoja, pöytiä, joiden sisällä oli pianokoneisto ja etureunassa koskettimisto. Tuotanto kehittyi ja 50-vuotiaana kuollut Gustav Schiller onnistui kehittämään soittimiinsa harvinaisen korkealaatuisen äänen ja kestävän mekaniikan.

Vuonna 1910 Gustavin poika Friedrich, joka oli puolestaan lahjakas markkinoinnissa, otti huolehtiakseen isänsä yrityksestä. Markkinoinnillisin toimenpitein hän loi suuren omaisuuden J. Schiller pianojen myynnillä. 1920-luvun Saksan taloudellinen kriisi ja gramofonin keksiminen koettelivat kuitenkin Schilleriäkin. Friedrich loi linjan pieniä pianoja, jotka taloudellisesti vaikeinakin aikoina kävivät kaupaksi ja mahtuivat aiempaa pienempiin tiloihin. Toisen maailmansodan pommitukset tuhosivat kuitenkin tehtaan täysin ja Schiller jatkoikin sodan jälkeen pelkästään suunnittelemalla ja kunnostamalla soittimia.

Myös Oregonissa, Illinoisissa on Schiller Piano Company niminen yritys, mutta tällä ei ole tekemistä J. Schillerin kanssa.

 
Tilaa viritys J. Schiller -pianolle!


Schneider & Sohn -piano
Piano Eduard Seiler

Albin Schneider syntyi vuonna 1860 köyhään perheeseen Linziin Itävaltaan ja joutui elättämään itsensä kymmenvuotiaasta konetyöpajan apupoikana. Yritteliäs Albin oppi näin tulevan ammatin perusteet, ja tutustui myös kaapinteon saloihin. Hän myös pestautui 16-vuotiaana pianovalmistaja Bösendorferille töihin Wieniin. Siellä hän eteni tuotannon esimieheksi, mutta halusi valmistaa oman brändinsä pianoja ja perusti tätä varten työpajan 1885. Filosofiana oli alusta asti rakentaa koneisto erityisen lujaksi, jolloin äänen sävyn hienosäätö oli mahdollista. Valmistusmäärät räjähtivät jo 1886, kahden vuoden kuluttua alusta työntekijöitä oli 60 ja uutta tehdasta otettiin käyttöön. Vienti oli myös alkanut.

1890-luvulla Albin Schneider keksi uraauurtavan parannuksen pianoihin siten, että niiden runko voitaisiin valaa metallista ja kiinnittää koneisto siihen. Pian monet muutkin valmistajat kopioivat tämän oivalluksen instrumentteihinsa ja ratkaisu on säilynyt meidän päiviimme. 1903 tehdas muutti suurempiin tiloihin Luckenwalden lähelle Berliiniin. Laadultaan korkealuokkaiset Schneider & Sons -pianot voittivat kultamitalit Amsterdamin vuoden 1914 ja Sydeneyn vuoden 1915 -maailmannäyttelyissä. Ensimmäinen maailmansota osoittautui vaaranpaikaksi tällekin pianovalmistajalle, lisäksi toiminnassa mukana olleet Albin ja hänen veljensä kuolivat 1917. Pietarin sivutehdas menetettiin Venäjän vallankumouksessa. Albinin poika Albert astui yrityksen ruoriin. Vaikka taloudelliset olot olivat vaativat sodan jälkeisessä Saksassa, pianonvalmistus jatkui, joskin pienemmässä skaalassa. Toinen maailmasota johti siihen, että pianotehdas jäi Itä-Saksan puolelle, joten Albert jatkoi toimintaa valmistamalla pianoja ja flyygeleitä nimetyille vaativille asiakkaille tilauksesta. Pianontehdaskin jatkoi toimintaa nimellä VEB Deutsche Piano-Union Luckenwalde, tuotannon ollessa suurinta koko Euroopassa aina 1990-luvulle saakka.

  Tilaa viritys Schneider & Sons -pianolle!Ed.Seiler-piano (Eduard Seiler)
Piano Eduard Seiler
Seiler Pianonfortefabrik GmbH aloitti toimintansa Preussin Liegnizissä jo 1849. Nykyisin alue kuuluu Legnica-nimisenä Puolaan. 1873 oli tuotannossa päästy vaiheeseen, jossa tehdasta laajennettiin höyrykäyttöisillä työkoneilla, viimeisintä huutoa tuolloin. Seuraavana vuonna tehtaassa työskenteli jo 100 työntekijää. Merkittävä askel oli Eduardin veljen Johannes Seilerin kouluttautuminen pianonrakennukseen ja hänestä tuli tehtaan tekninen johtaja 1879.

Eduard Seiler Hän halusi tuottaa laadukkaita instrumentteja yläluokan lisäksi myös keskiluokalle, jotta nämä voisivat tutustua musiikin kiehtovaan maailmaan. Seilerilla oli myös toinen intohimo: saavuttaa täydellisyys pianon soinnissa! Pianoista kehittyikin palkittuja taidonnäytteitä ja Seiler tunnettiin pian korkeasta laadustaan. Myös kysyntä kasvoi niin, että jo 1870-luvulla tehtaalla oli töissä yli 100 henkilöä.

Toinen maailmansota merkitsi kriisiä Seilerin pianotehtaalle, perheyritys joutui jättämään kaiken taakseen Liegniziin ja jatkoi työtä tyhjästä aloittaen aluksi Kööpenhaminassa. 1961 Seilerit muuttivat Kitzingeniin Würzburgin lähelle ja rakensivat verstaan sinne. 1900-luvun loppuvuosikymmeninä kilpailu pianonrakennuksessa oli kovaa ja vuoteen 2008 mennessä kääntyi Seilerin taloudelliseksi tappioksi. 2009 lähtien Seilerin tuotemerkin omistaja, samalla tehtaalla ja työvoimalla, on ollut eteläkorealainen Samick.

  Tilaa viritys Eduard Seiler -pianolle!Steinway & Sons -pianot ja flyygelit
Steinway & Sons -flyygeli
Henri Engelhard Steinweg valmisti ensimmäiset pianot Seesenissä, Saksassa 1836. Muuttaessaan New Yorkiin 1850 sukunimi muuttui muotoon Steinway. 1850-luvulla valmistui yksi taffelipiano (pystypianon edeltäjä) viikossa, mutta 1860-luvulla Steinway pääsi jo suuriin volyymeihin ja flyygelit otettiin tuotantoon. 1880-luvulla Steinway perusti tehtaan myös Hampuriin, Saksaan. Steinwayn soittimia on alusta saakka pidetty hyvin arvostettuna. Valmistaja myös teki paljon innovatiivista työtä soitinten kehittämiseksi ja otti käyttöön myös muiden keksintöjä. Seurauksena paneutumisesta tosissaan edistyksellisyyteen ja laatuun monet ammattilaiset tänään soittavat mielellään tällä merkillä, samoin Steinwayn flyygeleitä löytyy erityisen paljon konserttisaleista. Omistaja vaihtui 1972 ja nykyisin yrityksen takana on pörssinoteerattu Steinway Musical Instruments Inc.
Steinway & Sons -flyygeli

Steinway & Sons -flyygeli

  Tilaa viritys Steinway & Sons -pianolle tai flyygelille!

Steinway & Sons -flyygeli

 

Svenska Pianofabriken AB
Svenska Pianofabriken perustettiin Sundbybergissä Tukholmassa vuonna 1918. Yritys toimi sekä pianoliikkeenä että pianoverstaana. Yrityksestä on saatavilla niukasti tietoja, mutta tehdas valmisti ainakin pianoja ja flyygeleitä. Monet koneistot soittimiin koottiin saksalaisen Louis Rennerin tehtaan osista (nykyään Steinway & Sonsin omistuksessa). Yksittäisessä koneistossa saattaa olla jopa 8000-12000 osaa, joten työmäärä viimeistelyssä on tällöin huomattava. Ainakin osa pianojen kaikupohjista ja paneeleista on valmistettu kuusesta ja niissä tapaa klassisesti kaartuvia osia ja hienoja puuleikkauksiakin.

Yrityksen toiminta hiipui eräiden lähteiden mukaan vuoden 1954 jälkeen, toisten mukaan tehdas olisi kuitenkin muuttanut Arvikaan Norjan rajan tuntumaan vuonna 1964, jossa soittimia on valmistettu ainakin vuoteen 1970. Kantavina voimina Svenska Pianonfabrikenin toiminnassa mainitaan David Thalen ja hänen poikansa Börje Thalen, sekä Adolf Schaller.

Soittimien tunnusmerkkinä Svenska Pianofabriken AB:lla oli korkea laatu. Monia pianoyksilöitä on tuotu Ruotsista lähinnä muuttojen yhteydessä Suomeenkin, joten pianoja tulee suhteellisen usein vastaan.

R. E. Westerlund -piano
Steinway & Sons -flyygeli
Robert Emil Westerlund oli musiikkialan kaupallinen monitoimimies. 1937 muutettuaan Helsinkiin oululainen apteekkari pystyi viimein omistautumaan musiikille. Investointeihin kuuluivat mm. Richard Faltinin pianomakasiinin osti 1896 ja Anna Melanin legendaarinen nuotti- ja soitinkauppa Helsingin Aleksanterinkatu 11:ssä. Jälkimmäisen Westerlund osti yhdessä Konrad Fazerin kanssa.

Kustantamoja Westerlund osti A. Apostolin ja A.E.Lindgrenin musiikkikustantamot. Nuotinkustannusoikeuksista mainittakoon yksinoikeus Jean Sibeliuksen tuotannon nuottien kustannukseen. Muiden liiketointen lisäksi Westerlund hankki vuonna 1947 omistukseensa suomalaistuneen Arthur Askolinin pianotehtaan. Laajimmillaan Westerlundin vähittäismyyntiliikkeitä oli Helsingin Pohjois-Esplanadin lisäksi kuudessa muussakin suurimmassa kaupungissa, joten myös pianojen jakelu oli tehokasta.

Bisneksen on täytynyt olla suurta, koska R. E. Westerlund rakennutti kesämökikseen Hvittorpin Hvitträskin naapurustoon. Suureelliset rakennustyöt kuitenkin kuormittivat yrityksen taloutta, joka oli maailmansodan takia muutenkin lujilla. Yritys kuitenkin säilyi vuoteen 1971, jolloin se myytiin Fazerin omistukseen.

Tilaa viritys R.E. Westerlund -pianolle tai flyygelille!

R.E.Westerlund Piano
Mielenkiintoinen detalji eräissä R.E.Westerlundin pianoissa on nuottilokerikko, joka aukeaa kätevästi koskettimiston alta. Innovatiivista tuotekehitystä parhaimmillaan!

Tilaa viritys R.E. Westerlund -pianolle tai flyygelille!

R.E.Westerlund Piano


Yamaha-pianot ja Yamaha Silent-pianot, flyygelit
Matti Rassi työssään pianoa virittämässä
Yamaha on maailman eniten valmistettu pianomerkki. Mallisto sisältää yli 20 pianomallia silent-versiot mukaanlukien ja flyygeleitä yhdeksää eri kokoa.

Yamaha-pianoista ja -flyygeleistä
Suomeen Yamaha-pianoja on tuotu 1960-luvulta lähtien. 1980-luvulla Yamahan äänenlaatu kehittyi vahvasti ja tämä johti myös selvästi kasvaneeseen volyymiin.

Perusmalli B1 (entinen C-108) on kokoonsa nähden hyvin soiva ja vähävikainen soitin. Ammattimallit U1, U3 ja U5 ovat taas hienosti soivia laatupianoja ja huipulla on käsin tehty SU-7. Kaikki voi hankkia myös Silent-malleina, jolloin voit mykistää akustisen äänen ja soittaa digitaalisesti kuulokkeilla. Lisää Yamahasta...

 
Tilaa viritys Yamaha-pianolle!

Matti Rassi työssään pianoa virittämässä

 

Matti Rassi työssään pianoa virittämässä
Yamahan tarina
Yamahan soittimia tuottava yritys tunnettiin perustamisensa jälkeen vuonna 1887 nimellä "Nippon Gakki" eli "Japanilaisia musiikki-instrumentteja". Yhtiö valmisti alkuun pianoja ja urkuharmoneja, eräitä aikansa suosikkisoittimia. Tältä ajalta periytyy myös yrityksen edelleen käytössä oleva logo, kolme äänirautaa.

Toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1954 yritys otti käyttöön sotatarviketuotannon jälkeen jääneitä koneita ja uudeksi toimialaksi lisättiin myös moottoripyörien valmistus. Nämä osoittautuivat huimaksi menestykseksi ja jo 1955 toiminta eriytettiin omaan yhtiöönsä Yamaha Motor Companyyn. 1954 perustettiin myös Yamahan musiikkikoulu, jonka tehtävänä on musiikin ja sen opiskelun edistäminen. Sittemmin Yamaha on laajentanut tuotelinjojaan muihinkin instrumentteihin, puolijohteisiin ja teollisuusrobotteihin. Yamahan venemoottorit ovat soitinten ohella suosituinmpia merkin tuotteita. Yamaha tunnettiin myös digitaalisten koskettimistojen valmistajana 1990-luvulla.

Vuonna 2008 Yamaha hankkii omistukseensa Bösendorferin, suurehkon merkin joka on tunnettu kalliista ja tummasävyisellä äänellä soivista flyygeleistään. Bösendorfer jatkaa nykyään Yamahan itsenäisenä tytäryhtiönä.

Yamaha Corporationin missiona nykyään on "kando" (感動): syvällisen innostuneisuuden ja tyytyväisyyden tunne, joka syntyy korkeasta laadusta ja suoristuskyvystä.

  Tilaa viritys Yamaha-pianolle tai -flyygelille!

Yamaha CF6-flyygelit
Matti Rassi työssään pianoa virittämässä
Yamahan CF-6-flyygelit ovat 7 jalan / 2,13 metrin pituisia ja soveltuvat erityisen hyvin esimerkiksi konserttisalien instrumenteiksi ja muuhun vaativaan käyttöön. Soittimet on viimeistelty huolellisesti toistamaan ääni värikkäästi ja mahdollistamaan pienempienkin nyanssien toistaminen.

 
Tilaa viritys Yamaha CF6-flyygelille!


Yamahan design-flyygeli
Kultainen Yamaha-flyygeli
Yamahan tuotekehitys on tuottanut iloksemme myös tämän uniikki-flyygelin, jonka barokista inspiraatiota hakeva muodoilla leikittely hakee vertaistaan. Sisällä on kuitenkin laadukas ja hyvin soiva Yamahan ammattimainen koneisto. Ja kuten asiaan kuuluu, etupaneeli on tässä yksilössä kullattu!
Kultainen Yamaha-flyygeli

___________________________________________________________

Zimmermann-piano
Itä-saksalaisia Zimmermann- ja Rönisch-pianoja tuotiin Suomeen tuhansittain 1950 luvulta 1980 luvulle. Nämä molemmat pianot tehtiin samassa tehtaassa, soittimien hinta oli edullinen ja hinta-laatusuhde hyvin kohdallaan. Varsinkin 1970- ja 1980-lukujen pianot ovat oivia harjoitussoittimia ja suhteellisen vähävikaisia. Merkeistä C. Bechstein osti Zimmermannin vuonna 1992 ja Rönischkin on nykyään taas yksityisomistuksessa. Saksojen yhdistymisen jälkeen valmistuneita tuotteita en ole Suomessa tavannut.

  Tilaa viritys Zimmermann-pianolle!

 

Pianot A - G Pianot H - R Pianot S - Z - Ö


 Tilaa virittäjä lomakkeella
Otamme viipymättä yhteyttä!

Matti Rassi työssään pianoa virittämässä


                                           
_____________________________

Suomen pianonvirittäjät ry:n jäsen

_____________________________


Matti Rassi työssään pianoa virittämässä

Ammattivirittäjä palveluksessanne, 30 vuoden kokemuksella    
Matti Rassi
0500 - 445 917

Tilaa viritys!

Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Helsinki
, Vantaa, Vihti


________________________________

F-Musiikin flyygeli- ja pianovaltuutettu 

____________________________________

Matti Rassi työssään pianoa virittämässä

_____________________________

Pianon ultraviolettihoito
Pianon koskettimissa ajoittain käytetty norsunluu on luonnontuote, joka kellastuu ajan myötä. Valkaisuun käy UV-valo. Tässä poistetaan pianohuollossa kellastumista UV-valolaitteen avulla.
_____________________________
Kaareva koskettimisto pianossa
_____________________________

JAZZ
_____________________________

Suomessa rakennettu Grotrian

Mahdollinen merkki etelämmäs tarkoitetusta pianosta
_____________________________

Boston-piano

Steinway & Sons -flyygeli

Estonia-flyygeli

Matti Rassi työssään pianoa virittämässä

Grotrian-Steinweg-piano

Piano Gebr.Niendorf

Piano Rönisch

Piano Tonk

Piano Tonk

Tapiola Concert Hall

Sivun alkuun

© Pianonvirittajat.net 2010 - 2021